Видео: ОБСЕ во Скопје со честитка до Ромската заедница по повод 8 Април

Испраќам искрени честитки до Ромската заедница по повод Меѓународниот ден на Ромите и ги поздравувам нивните проактивни напори за негување интеграција на заедниците во Северна Македонија .
Препознавајќи дека за целосна интеграција потребна е постојана заложба и упорност, ние длабоко го вреднуваме препознавањето на нашите заеднички напори од страна на Ромската заедница, посебно во насока на ставање крај на бездржавјанството.
Мисијата на ОБСЕ во Скопје останува цврста во својата заложба за поддршка на Северна Македонија за исполнување на своите заложби кои имаат за цел унапредување на правата на сите заедници и подобрување на социјалната кохезија, вели во честитката по повод 8 април Меѓународниот ден на Ромите, Амбасадорот Килиан Вал, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје

Related post