Државата е украдена од народот, институциите се заробени и ништо не функционира – Македонија мора да се врати на граѓаните, порачува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. Неговиот соперник во првата изборна единица, лидерот на СДСМ Димитар Ковачевски вели дека Македонија не смее да се откаже од иднината и мора да чекори напред кон Европската Унија.

Мицкоски нагласи дека законите не важат за сите подеднакво, државата му е украдена на народот и со неа управува мала тесна клика на власта која континуирано ја понижува, ограбува и срами Македонија, како и дека има цикличен артаноиден режим во Македонија.

„Шансата за сето ова да се промени ја имаме на 24 април да излеземе да го заокружиме бројот 2 да ја поддржиме идната претседателка Гордана Силјановска Давкова а потоа уште помасовно на 8 мај, Македонија не само горда, да ја направиме и повторно твоја“, рече Мицкоски.

Ковачевски порача дека на Македонија и е потребно национално единство за интеграција во ЕУ. Според него, тоа е вистинскиот пат за промени и токму тоа е одлуката што треба да ја донесат граѓаните на овие избори.

„Јас верувам дека во Европска Македонија животниот стандард ќе биде многу подобар, и дека во Европска Македонија ќе успееме да изградиме систем на владеење на правото и ефикасна борба против криминалот и корупцијата. Се согласувам дека тој пат не е лесен – истакна Ковачевски и додаде: СДСМ покажа дека има храброст да носи тешки, но важни и неопходни одлуки. Има ли подобар доказ од тоа дека Македонија стана рамноправна членка на НАТО? Има ли подобар доказ за тоа од фактот дека Македонија ги започна преговорите со ЕУ“, беше дециден Ковачевски

Related post