Donacija tar Dijaspora štar kislorodeske koncetratorija bashi komuna Šuto Orizari

Avdive i Komuna Śuto Orizari dumeja tar dizutne Roma save đjivdinena ani Dijaspora tar olenge khedime love, doniringe štar  aparatija baś kislorod save ka oven sar dumo baś dizutne save ka oven astarde tar Kovid 19 aso saslovena ano poro kher.

DIkhen ko video

Денес Општина Шуто Оризари ја прими донацијата доделена од собраните средства од Ромите од дијаспора (Европа), Донирани се: Четири кислородни концентратори, кои се од неопходна важност за заболените од ковид 19 во домашни услови граѓани од Општината Шуто Оризари.

Взаемната почит и разбиране секогаш води кон успех на заедницата, укажа Градоначалник Курто Дудуш. Сакам преку вашиот медиум Рома Пресс да ја изразам мојата голема благодарност од мое име и во име на граѓаните на Општина Шуто Оризари  за донираните кислородни концетратори до нашите брака и сестри од дијаспора (Европа) со едно големо БЛАГОДАРАМ до сите вас!

Hazri kerga: Neđmedin A.-Roma Press-

 

Dzulia Selim Memed

https://www.24vakti.mk

Related post