Ахмети: Со мојот глас оставив трага за нашата евроамериканска ориентаација

„Со нашето гласање имаме историска шанса да ја запечатиме еднаш засекогаш нашата евроамериканска ориентација, да кажеме НЕ за Русија, ДА за Европа!“, рече Ахмети.

Тој ги повика граѓаните да излезат масовно на гласање и да гласаат, како што нагласи, за голема победа на европската кауза.

„Посакувам добар и комплетен изборен процес,  целосно во демократски и европски дух“, изјави Ахмети.

Related post