ВИДЕО: Приведен новинарот Фуркан Салиу

Новинарот Фуркан Салиу е уапсен од страна на специјалната полициска единица. Тој бил приведен по фудбалскиот натпревар помеѓу Коњаре и Куманово во третата лига.

Повеќе детали се очекуваат од страна на МВР во текот на денот.

Салиу е основач и новинар во порталот PortaliX.

„PortaliX смета дека денешниот акт на специјалната полиција против новинарот Салиу е целосно диригиран и обид за притисок врз слободното новинство кое го практикува PortaliX“, стои во објавата на порталот.

Во моментов Салиу се наоѓа на распит во полициска станица.

 

Related post