Го имаме РЕКОРДЕРОТ во промили: Типов возел со „КРВ во АЛКОХОЛОТ“

Сообраќајната полиција во текот на вчерашниот ден запрела возач кому му биле измерени рекордни 4,26 промили алкохол во крвта.

Ова дефинитивно е македонскиот рекорд во измерени промили алкохол во крвта бидејќи според досегашните сознанија, најголемото количество алкохол во крвта кај учесник во сообраќајот измерено со дрегер изнесувало 3,87 промили, и тоа се случило во јули годинава.

Related post