Николовски: Започнуваме со реализација на проектот „Здрава ужинка за сите ученици“

Во текот на вчерашниот ден е направена дистрибуција низ Општина Центар и Шуто Оризари на повеќе од 200 тони јаболка. Со тоа, официјално започнува реализацијата на проектот „Здрава ужинка за сите“, истакна министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Проектот за прв пат се воведува преку Програмата за откуп на свежо овошје зеленчук млеко и млечни производи. Денес се продолжува со дистрибуција на јаболка низ другите општини во градот и државата.

-Преку оваа Програма вршиме откуп на 743.000 килограми наши домашни јаболка кои ќе бидат дистрибуирани до 350 основни училишта односно до сите 186.000 ученици. Она што ми е особено драго е што наидовме на одлични реакции од дечињата и нивните родители, што охрабрува уште повеќе да ја развиваме оваа програма во иднина – нагласи Николовски.

Related post