ОДЅИВОТ ДО 17 ЧАСОТ Е 44 ОТСТО, ЗА 9 ОТСТО ПОГОЛЕМ ВО СПОРЕДБА СО ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ ВО 2019

До 17 часот на претседателските избори гласале 44,18 отсто од избирачите запишани во Избирачкиот список. Според податоците на Државната изборна комисија (ДИК) од 1.708 избирачки места гласале 397.612 граѓани.

Споредено со првиот круг претседателските избори во 2019, излезноста на овие избори е за 9 отсто повисока.

Најголема излезност има во Новаци 67.19 отсто, а најмала во Пласница 15,5 отсто.

До ДИК до 17 часот се пристигнати 308 приговори.

Related post