„Херој“- првото музичко видео на бендот Right Turn од музичкото училиште Roma Rock School

Roma Rock School e непрофитна организација со седиште во Скопје, основана во мај 2017 година од страна на музичкиот ентузијаст Алвин Салимовски. Основна цел на Roma Rock School е да обезбеди бесплатно музичко образование за младите Роми и децата од економско и социјално загрозените средини, со стремеж да ја зголемат мултиетничката толеранција и да ја намалат дискриминацијата преку музиката.

Во духот на овие определби од неодамна во склоп на Roma Rock School  функционира бендот „Right Turn“, кој е составен од:

Џули Кадри – вокал
Мурсел Хусеини – гитара
Делон Сејфулов – бас
Ружди Аметовски / Сами Алекс Асан – кларинет
Сефо Мурад – Тапани
Шериф Илјази – виолина

„Hero“ од „Right Turn“ е првото официјално музичко видео создадено во рамките на проектот „Music Connects“, проект кој е поддржан од Европската комисија, а е во рамките на програмата Креативна Европа.

Музика: „Right Turn“
Видео: Генц Халими – Студио Такат
Аудио: Бојан Филиповски – Studio Knobs Keys ‘n Stuff

Related post