Јакимовски: Ромите во мене имаат пријател, со сите етнички заедници да го победиме црно-белото зло

„Денеска на Меѓународниот ден на Ромите сум заедно со моите сограѓани Роми од Кичево. Ромите се дел од македонското мултикултурно општество, дел од мозаикот на етноси што ја краси нашата држава.Но за жал, некои политички субјекти сѐ уште ги гледаат Ромите како лесно поткупливи гласачи и на нив се сеќаваат само на денот на изборите“, рече претседателскиот кандидат Стевчо Јакимовски денеска во Кичево каде имаше средби со граѓани.

Related post