Сони го претстави новиот Плеј Стејшн 5

Откако најавија неколку игри кои ќе се појават во наредните две година за новата конзола, дојде време и за тоа што сите го очекуваа.

Сони го претстави Плеј Стејшн 5, а освен стандардната верзија, претставена е и дигитална верзија, која во суштина е истата конзола само без читач за дискови.

Совршениот дизајн со бела надворешност ги воодушеви љубителите на минималистичкиот дизајн, и е голем чекор напред во однос на претходната генерација на од овој уред,

Што се однесува до дигиталната верзија од конзолата, таа едноставно е неопходна во денешно време, бидејќи веќе одамна ретко кој купува физички копии од видео игрите.

Цената за овој уред се уште не е објавена. Сепак на Твитер се појави информација дека на Амазон оваа конзола ќе се продава по цена од 599 фунти.

Dzulia Selim Memed

https://www.24vakti.mk

Related post